вторник, май 20, 2008

Лисицата кожата си мени

The best designs are often simple.


Мечтата Safari
залезе преждевременно заради неудобния за четене anti-aliasing на шрифтовете. Понеже не можах да загърбя току-така изчистения ябълков дизайн, потърсих как да го уподобя.



iFox Metal е отговорът. Скинът е малък; хем семпъл като Сафари, хем с малките екстри на Firefox (падащо меню с видяните страници назад и напред, favicon-ки в заглавието на tab-овете и хиксче вдясно). Фин тюнинг е възможен с няколко h4x0r-ски хватки.

Към момента актуален във версия 2.5.1.

4 коментара:

  1. Иконките в tabs са готини, но иначе - да живее PimpZilla. :D

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/5/08 09:38

    Истината е, че заглаждането на шрифтовете под Мак е много различно от това под Win... и не задължително е по-лошо или по-несъвършено -- но аз харесвам ClearType много повече -- буквите стават някак си по-тънки, по-добре изрисувани, по-четливи...

    Вярно, ако правиш принт дизайн, Mac заглаждането е много по-добро, защото е по-реалистично; но ако само и основно четеш текстове онлайн или правиш уеб страници, ClearType е ОК и дори като че ли уморява по-малко окото... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не отричам "реалността на Мак", но за мен ClearType също е по-приятен.

    Впечатлението добих преди да прочета статията, а нея линкнах, за да не я повтарям :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/5/08 16:41

    И аз не отричам "реалността Мак", но засега, за добро или лошо, съм много повече свързан с "реалността Win";-)

    Все пак, специално за четене на екран, Microsoft този път са се справили по-добре от епълците -- MS използват наличните пиксели на екрана по максимално точен начин, докато заглаждането на маковете е на друг принцип съвсем, и затова шрифтовете, особено когато буквите са със малък размер, изглеждат размити ('blurred')...

    ОтговорИзтриване