четвъртък, май 01, 2008

Най-якото парти в Триер

Добро утро.

Снощи Mayday не беше само в Дортмунд.

С това всеки пропуснал indoor-партито на Bit SUN Beach може официално да съжалява. За импулса (а също Bacardi-то и Weizen-а, който разлях) благодаря на Фабс, макар че Ричи още преди седмици беше подхвърлил името на госта -- Boris Dlugosch.

Едно от най-яките неща в цялата работа беше локацията. Организирано от Forum, партито вместо в едноименната дупка, беше в друга такава. Ама истинска. Мястото, обявено като Kulturforum Nord, всъщност е един т. нар. Schlachthaus, или -- на чист български език -- кланица. На касата, примерно, стоеше голям кантар за месо. Четири от помещенията бяха с тематична музика и обстановка: roots&reaggae, студентска яхния, лаундж и разбира се -- електро. Цялата сграда лъхаше на старо и износено, но с това носеше атмосферата на нелегално парти от зората на електронната музика.

Длугош (!) познавам от тук. Без да съм почитател на nu rave / electro rock, които преобладаваха, трябва да призная, че лично за мен музиката му беше глътка свеж въздух на фона на опасно комерсиализираната minimal-вълна. Чуха се и Boys Noize, и Radio Slave, но и Deadmau5 (Not Exactly!!!) и Butch с Мushroom Man, който за съжаление изпуснах, защото бях до тоалетната. Колкото до нея: предвид локацията нужникът беше походен, с тесен метален улей от едната страна, в който безразборно застаналите един до друг да облекчат краткосрочните си нужди. На входа на тоалетната дори имаше охрана, която контролираше притока, така че кабинката да не се пренаселва.

Дали заради осветлението или защото бях доволно счупен, за цялата нощ не успях да напрая една читава снимка. Виждат се само малко светлинки и много снежинки. Снежинките, естествено, -- не истински и това беше причината, огромните отоплителни тела, представляващи нещо средно между печка-духалка и реактивен двигател, да стоят леко не на място. Сигурно е имало смисъл де, не знам.

След Dlugosch, когото явно хванахме твърде късно, понеже слушахме не повече от 2-3 часа, зад грамофоните застана местният кадър на Форум -- Robin. Вместо коментар, нека спомена, как преди повече от година същият ми се оплака, че на работа просто е задължен да пуска лайна с оглед на публиката. Е, публиката тук беше отсята и получи музика, която иначе би изпразнила Форум за секунди. Човекът видимо си се изкефи и ни счупи главите за изпроводяк с Let's Go Juno и епичния Bodzin/Huntemann ремикс на Everything Counts.

Последното забавно нещо беше фината дамска блузка, която първоначално ми връчиха срещу номерчето от гардероба.

1 коментар: