вторник, март 21, 2006

ФАШън

Quelle спира продажбата на Lonsdale. Причината е в гъза: със забраната на марката, която е нещо като униформа на десните радикали, търговецът се дистанцирал от действията на последните.
Страшен statement, господа. Че да спрем да продаваме и ножици, да ги видим как ще се бръснат, копеленцата, така ли?
Ама не, те немските неонацита разпознавали в името на марката съкращението NSDA. И кво от туй, деба! Ако ще да виждат пречупен кръст вместо лъв на емблемата, Лонсдейл произвеждат спортни стоки ЗА ВСЕКИ. Помислихте ли за другите потребители, които държат на марката? Те ще бъдат еднакво засегнати, а самите Вие признавате, че решението не е било лесно, защото брендът е известен с качеството си и премахването му от асортимента ще доведе до големи загуби. Аз ли Ви бих по главата да вземете това решение, господа?
След като таргетът сам е превърнал себе си в такъв, редно ли да се дамгосва производителят? Някой да е забранил Fred Perry? А Dr. Martens? Alpha Industries? Ако човек иска да направи нещо лошо, то той ще има еднакъв успех както със суичър на Lonsdale, така и с обикновен потник на дупки. Или гол.
Фактът, че идеята за тази акция не е заключена между стените на Вашия Versandhaus, а е отговор на предупредително писмо от страна на немските Jungsozialisten, не само не я оправдава, но и Ви прави жалки.
Още повече, че Jusos изобщо не би следвало да пишат до прост риселър в лицето на Quelle. Ако някой трябва да вземе отношение към екстремистките действия на част от клиентите си, то това са самите Lonsdale. Нека младите соцове пишат до тях.
Разберете ме правилно: не защитавам радикалните прояви. Аз защитавам Lonsdale.
Въпреки че сигурно сте си опекли работата в тая посока, господа Quelle-ри, искрено Ви пожелавам да почувствате масивния лондонски под формата на солидно финансово обезщетение към марката. Защото това, което правите, е най-малкото некоректно.

P.S. Кой крив, кой прав, кой пънк и кой скин, питайте батко си Ясински.

1 коментар:

  1. Те са толкоз подплашени горките, че дават мило и драго само и само никой да не споменава за това. Много ги е срам.

    ОтговорИзтриване