понеделник, март 13, 2006

Гошо от Уикипедия

Ако Дени Дидро го познаваше, несъмнено щеше да превари Уикипедия още в онзи тъмен XVIII в. с обширен материал за личността му. Че тиранозавърът на варненската ъндърграунд рапсцена се завърна по-ефектно от Батман и Бекстрийт Бойс, взети заедно, предполагам вече си разбрал. Еуфорията около събитието не подмина дори принципно сериозен източник като онлайн-енциклопедията, която разшири съдържанието си със статия за тази самобитна звезда.
Така колосът от Почивка е увековечен в този храм на знанието наред с други регионални емсита (DJ Coco Beat от Луковит! - не, сериозно, трябва да си от камък, за да не паднеш по гръб, ритайки с краченца от смях), изсипали се като овчи барабонки в паузата между двата му албума.
Текстът е издържан в научен стил (доколкото това е възможно предвид тематиката) и запазва добрия тон въпреки противоречивите мнения около този "рапър" и неговото "творчество".
Между другото, не знаех, че хитът Почивка алтернативно се зове Искаш секс, нали?. Забележително.

2 коментара:

  1. То и преди е имало ама някоя я е бил махнал и сега отново се възроди като феникс от пепелта. :).

    ОтговорИзтриване
  2. Знам само, че през последните дни е имало доста движение около статията (хакване, триене, корекции), но мисля, че такава е липсвала допреди седмица-две, да кажем. Може и ти да си прав, просто никога не ми беше хрумвало да търся GP точно там.

    ОтговорИзтриване