неделя, август 09, 2009

Your disco song

This is a disco song
that was made for you.
For those rainy days...


Въпрос на гледна точка е, кое е по-приятно -- да подариш нещо или на теб да подарят. Така или иначе, новото парче на Vitalic е създадено за и адресирано директно към слушателя още в заглавието си. Your Disco Song е б-страна от настоящото Disco Terminateur EP, прекъсващо двегодишното затишие на автора, и по всяка вероятност ще бъде включена в насрочения за 28-и септември албум Flashmob.

Въпреки че Citizen Records, лейбълът на родения в Украйна французин с гражданско име Паскал Арбе-Никола, с времето се измести към недолюбваното от мен ню-рейв-звучене (и поддържа симпатиите ми главно с някои миксове), Vitalic е име, което не мога да пренебрегна. OK Cowboy е сред петте албума, които бих взел със себе си на самотен остров, You Are My Sun кара сърцето ми да бие по-бързо, а мегакласиката La Rock 01 звучи дори в транс-сетове. Ето как звучи пък твоята диско песен:

6 коментара:

  1. Майко, не мога да спра да го слушам от известно време. Тамън спре и пак го пускам. Ситизън-а пък никога не са спирали да са стабиляги, то ти нещо се повреди. :D.

    ОтговорИзтриване
  2. Хич да не е, имаш право. Даже мислех да започна с това, че е хубаво някой да ти напомни, че електронната музика не е само Doppelwhipper и испански песнопения.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/8/09 17:45

    чак сега я слушах. малко малко се пее по моя критерий, но е готина. :)

    ОтговорИзтриване
  4. оф, това бях аз! кви са тия сложни начини за коментиране, обърках се...

    ОтговорИзтриване
  5. Клипът е готин. Мислех, че ще й присаждат коса, а то какво се оказа. Колко съм старомоден =)

    ОтговорИзтриване
  6. @DESi: активирах формата за коментари към всяко ентри, понеже така е по-удобно. И все пак като избереш "Анонимен", как очакваш да изглежда коментарът ти? :-D

    @m1nd: аз идеята в клипа забелязах едва след 4-5 слушания, дори нямах надежда за нещо смислено. Далечно ми напомня друго видео за лейбъла -- това към Cocotte на Teenage Bad Girl (въплъщаващи точно това, което не харесвам в стила на Citizen).

    ОтговорИзтриване