вторник, април 18, 2006

О, Stud.IP

Дванайсет деня младите студенти
за записване имат.
Борбата обаче -
a matter of seconds.

Stud.IP е образователно-административна онлайн-платформа, която наред с други немски ВУЗ ползва и Уни Триер. Съществуването й е напълно оправдано, защото записването за лекциите и семинарите поне по Medienwissenschaft протича изключително чрез нея и спестява размотаването из коридорите, драскането по мазни листи, залепени по вратите, (издирването и) попълването на идиотски заявки по разхвърляните микросайтове на различните специалности, както и редица други усложнения, които като същи гремлини могат да провалят изрядния ти Semesterplan. Преди около месец уж официално се взе решението всички Fachbereiche да преминат към нея (кой точно го е взел, идея си нямам; като нищо да е някой изтрещял чичак като Архитекта от втората Матрица), което привестствам с всичките си крайници.
Истината е, че първата ми среща с идеята не беше особено радостна, защото - разбирайки късно, че трябва да се възползвам от тая услуга за въпросната цел - се задействах, едва когато местата в човешките семинари вече бяха заети. Успях да хвана минимума за семестъра, но като един осиротял Брус Уейн се зарекох да си отмъстя през летния.

18.04.06, 8:50 - в Stud.IP само Medienwissenschaftler-и, батко! Девет без пет вече съм отворил страницата на първата лекция и:
1) помпя F5 като за фатал
2) дебна каубойската с пойнтера на мишката над бутона за записване.
Точно в час деветстотин гледаш само как сървърите вече изпушват, четири от пет рефреша дават грешки, почват едни попръжни пред монитора по адрес на колегите... грозна работа. Предварително бях bookmark-нал страниците в хронологичен ред според часа на активиране и след всяко успешно записване минавах нататък със същия алгоритъм.
Срокът е до 29-ти, но ясно ти е, че в 9:10 всичко беше приключило.

SIEG!

Ново (19:00): Айде почнаха да се жалват. Хахааа, разкостих ли ви тоя път, момчета!

2 коментара:

  1. хахаххаха.
    при нас, геовците (географите), е много идиотско за записванията. при почти всеки предмет са си измислили собствен вариан за протичането на записванията... но винаги играе роля кой семестър си, което май е най-доброто решение, щото поне знаеш, че просто е абсурд 1-ви сем. да успееш да вземеш място в някои семинари. но при физическата география, която е !страстта? на студента хахаха е - който е там най-рано може да избира(времекогадае или професорприкойтодае) и гледаш как в 06ч. едва отворили очи се редят на опашка...
    но stud.ip си е мн удобно, особено като ти качват някви неща там и форума... ам пък малко хора са свикнали...

    ОтговорИзтриване
  2. Ти луд ли си! При нас за туторите - няколко групи в по-удобен час, а другите само дет не са 4 дена след последната лекция. Има няма 3 минути след пускането на разрешението за записване и мръсното хиени вече заело всичко, останали туторите в 00:00 полунощ. Хиени!

    ОтговорИзтриване