неделя, април 16, 2006

На Андрю ти фешъна

Мода за успeлия МЪЖ. Аре влачи - не блести с оригиналност, но е просто title. С "Мъжът, който покорява" вече нагазват в лайната, а ако си направиш труда да изчетеш текста към категориите, ще видиш и как старателно потъват в тях.
Първо се хилих на идиотското "Ела-Да" ООД - ми да дода, ама ко ши праим? Пък може и да е някаква древногръцка заигравка, знам ли. Написаното по страниците няма и грам реално съдържание. Също като петте немски думи, които химицата знае, и с които си изнася уроците в час; тук просто имаме "материя", "стил", "грация", "финес", "линия", "аксесоари" и под., комбинирани за едната самоцел. Ако това им е ефективната маркетингова стратегия, която гордо изтъкват отпред, жална им майка. Нелепо е, как някой явно счита, че софистицираните формулировки с гореизброените термини придават особена възвишеност на един текст. Апропо "коНфорт" не е "кренвирш", коН да ви го натресе, и се пише с "м".
Фирмата имала, видиш ли,
точно определен потребителски сегмент, а именно: "Успелият мъж –респективно жена". Е аман от клишета бе! Социологическо проучване ли направихте? Кво са успели? Да не умрат от смях на сайта ли? Нали е ясно, че с такива изказвания скоро няма да станете символ на качество и креативност.
Е
легантност примесена със спортен нюанс. Спортен? Ще търча в Морската с костюмче ли, кво? Tоя набеден тренд е топ селянията при официалното облекло. Призля ми, когато покрай абитуриентската видях едни сака с абсурдна яка и гумени копчета като от дистанционно на телевизор.
Въпреки това най-нормалната страница от онЛайн-излагацията е именно тази с моделите, защото - да, позна - няма текст. Финалния тъмнокафяв щрих нанася смотаният html-код, който дразнещо презарежда навигационното меню при всяка промяна на основната част.
И накрая - някой може ли да ми разшифрова логото, по дяволите???

2 коментара:

  1. Повторението е майка на знанието.(Бащата съм аз, нали.)

    ОтговорИзтриване
  2. Ами какво друго да ти кажат хората от модния бизнес. Няма да седнат и да пишат нещо оригинално я. Клишета са му майката, джаскай там, то никой няма да се усети. :).

    ОтговорИзтриване