понеделник, юли 20, 2009

Michael Nouri ≡ Красимир Гергов

Най-закъсалата рубрика се завръща благодарение на случайността. Вчера по телевизията попаднах на трейлъра на The Proposal (който между другото ми изглежда доста забавен), където що да видя -- Красимир Гергов играе шефа на Сандра Бълок.


(източник: WireImage.com/www.slava.bg)

Най не било Красимир Гергов, най ми било Майкъл Нури -- американски киноактьор, известен с ролята си на д-р Робъртс като бащата на Самър от Ориндж Каунти. Който го е гледал, сигурно помни близо двуметровия чичко с телосложение на бодибилдър, който в редките случаи, когато не задяваше Джули Купър, кротко разлистваше учебници по медицина и упражняваше разни елитни спортове. Двайсет години по-рано Нури изпълнява и една от главните роли във Flashdance.

Колко точно е висок Гергов, не можах да открия, но и той дава вид на върлина, още повече че е със спортно образование и манекенско минало. Актуалните му занимания -- публични и тайни -- се концентрират в областта на медиите и рекламата, както и в противоречивото развитие на голфа в България. Гергов е един от редицата бивши сътрудници на Държавна сигурност в българските медии.

2 коментара:

  1. Анонимен22/7/09 10:16

    Може и да са еднакви на ръст,но приликите свършват до тук :))излъчването,излъчванетооо....
    колкото и да се мъча не мога да намеря нещо общо м/у Нури и нашия селски бек :) М

    ОтговорИзтриване
  2. Косата, очилата, ръбестата челюст... Единствено лисугерската гримаса на Гергов е неудачна за сравнението (а и нетипична за снимките му), но предпочетох кадъра заради приликата и в облеклото.

    ОтговорИзтриване