понеделник, февруари 16, 2009

Баланс

По принцип не гледам на микс-компилациите като на нещо повече от сума на съставните им части, сред които да открия някое и друго бижу. Техниките за смесване на две поредни парчета ме интересуват най-много в случай на парти -- в домашни условия така или иначе не обръщам внимание на преходите.

Balance 014, подбрана и смесена от Йорис Воорн, със сигурност не е първото по рода си творение, прекрачващо границите на отделните парчета в микса. Със същата сигурност обаче е първото, което ми обръща внимание на това, колко дълбок и красив може да бъде един така по Хоутински минималистичен проект. От над 100 отделни песни изходен материал, разчленени на основните им елементи и грижливо сляти в нови 28, Воорн създава 140-минутен музикален колаж с еклектична атмосфера, разстилаща се от обичайните Minilogue и Sascha Funke, през скритите диско-диаманти на Joakim и Elitechnique, чак до Radiohead. За мое съжаление, голяма част от парчетата не познавам в оригинал, за да оценя изцяло качествата на микса (за визуализация на структурата и възможност за слушане вж. посл. линк).

Напълно независимо от това, Balance 014 е уникално електронно пътешествие в два компактдиска, които си струват покупката. А и с нещо, завършващо така, просто не можеш да сбъркаш.

2 коментара:

  1. Анонимен17/2/09 12:11

    Още снощи прослушах и двете CD-та. Наистина уникална музика, подборка и страхотен миксаж. А краят, както каза и ти, наистина е уникален!

    ОтговорИзтриване