петък, януари 18, 2008

Freakshow

От митичния Time Warp 2006 насам, чичо Свен е вездесъщ на електронната сцена, а Cocoon цъфти и връзва. От новия брой на Groove, в чиято класация за 2007 лейбълът е първи, с известна изненада научих, че е бил създаден с идеята да издава компилации. Всъщност, гледайки в каталога му днес, твърдението не изглежда така неадекватно.

Несъмнено, наред с азбучните компилации градивна единица за Cocoon са сезонните миксове на Вет. Осмият от тях, който излезе преди няколко месеца, се отличава поне по три признака:
а) снимката на обложката, където Свен -- по думите на Фолка -- "прилича на мавър-измамник от източна Кастилия";
б) стилово адски разнообразния tracklist;
в) изкопаното между две дръпки от най-опушеното бунгало в Мароко трето парче от диск 1, за което още не е измислена достатъчно тънка игла.

В следния водкаст Ветеранът говори за работата си по серията и в частност по това й издание. Миксирал ги в главата си, казва.

Сякаш не знаем.P.S. Задачи за домашно:
1) открий разликите в поведението на Свен в сравнение с друго интервю.
2) обърни внимание на съпътстващата кадрите от фотосесията музика. Парчето е Sly Detector на Pig & Dan и е просто летящо.
3) щеше да е линк, откъдето да си купиш едноокия заек, ама са го разпродали.

1 коментар:

  1. Кес ку ву вуле! Нема такава игла още, ама според мен първо трябва да измерят тииришето Магнетизмус и тогава иглата. Иначе бих желал такъв заек. :(.

    ОтговорИзтриване