сряда, февруари 28, 2007

Local dyscontrol

Встрани от глъчката около (хостинга на) българските торент-тракери, преди двайсетина дни тази обява привлече вниманието ми. Озадачиха ме две неща:

1) Веригата, как
ArenaBG е нелегален разпространител на съдържание, респ. разпространител на нелегално съдържание, същевременно
DJ Rush и Alexander Kowalski произвеждат съдържание, което е в техен интерес да бъде разпространявано легално, а
ArenaBG подкрепя парти с DJ Rush и Alexander Kowalski.

2) Последният линк в download section-а.

Че тракерът не просто си прави реклама на чужд гръб, а е официален спонсор на събитието, се убедих от постера тук (най-дясното лого на първия ред). Освен че е лицемерно - сред активните торенти има продукции и на двамата -, предприятие с такава дейност не би следвало да промотира съществуването си по такъв безочливо overground начин.
За Alexander Kowalski - Changes (2006).rar пък просто нямам думи. От една страна защото може да бъде изтеглен с качество на scene rip (ако за капак не е и такъв) от въпросния мистериозен сървър, от друга - защото е наистина добра продукция. Start Chasing присъства в още непубликувания траклист на Sensitive Data 3, а аз още не мога да установя на какво ми напомня един момент от My Truth - започва точно на 03:00 - нещо азиатско, Kraftwerk...?

Отвъд всичко това, бих отишъл на партито ако имах възможност, но не съжалявам, защото имам едно друго предвид. За него ще разкажа по-късно.

2 коментара:

  1. не вервам Ковалски да има нещо против да сийдват албума му и да спонсорират партито му. никой няма да го издаде легално и дори да го направи няма да продаде и 100 диска на бг пазара. нов свят, нови закони

    ОтговорИзтриване
  2. Да, за издаването си прав. И все пак подобно отношение спонсор-събитие е тъпо.

    ОтговорИзтриване