сряда, март 29, 2006

The IT Crowd

Е супер свежо английско сериалче, представящо живота и работата на трима неудачници в отдела по компютърна поддръжка на голямо предприятие.
Рой и Мос са типичният комплект мърляви tech geeks; първият винаги носи кракерски тениски и нагъва пилешко от кофа, а вторият е уж по-спретнат и интелигентен, но пък и доста наивен. Мързеливото им ежедневие, представено главно от караници с технически некадърните колеги по телефона и "системна поддръжка" на машините в офисите, се разведрява, когато откаченият шеф на компанията назначава Джен - дружелюбна червенокоска с компютърни познания, сравними с тези на абориген - за ръководител на въпросния отдел.
Първоначалното несъгласие на двамата лешпери с нов член на "екипа", а камо ли техен началник, се губи почти мигновено сред супер комичните ситуации, в които тримата (поотделно и заедно) изпадат.

Актьорите определено са симпатични, а спорадичните изяви на шефа много напомнят милата идиотщина на Джак Гало от "Само за снимка".
Както всеки ситком, и тук темите са най-разнообразни, въпреки акцента в заглавието.
Хуморът е добре премерен, на малко места се преиграва. Шегите често са от ай-ти-сферата, но не задълбават в нея и са ядливи за незапознати, а диалозите кефят дори само заради бритиш инглиша. На четирите епизода, които гледах (от общо шест излезли досега), нерядко се смях с глас.
Препоръчва се.

3 коментара:

  1. Още като почна се сетих за Джак Гало и за Нина. :). А това е някакъв нов сериал така ли? От къде го теглиш? Иначе съм сигурен, че няма да имам време да го почна.

    ОтговорИзтриване
  2. В bol.bg май вече умряха, пробвай с www.torrentz.com.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/06 11:47

    BGsubs za IT CROWD - na tangalog@abv.bg

    ОтговорИзтриване