четвъртък, март 09, 2006

La Ville de Trèves: Изпаднал германец


Типичен екземпляр, който - може би противно на очакванията, свързани с тази държава - е често срещана гледка по откритите обществени места. Този тук е заснет, чакайки мирно реда си на опашката пред касите в местния Kaufland (преди да запие на близката автобусна спирка, трябва да се снабди все пак).
За да не ти убягнат важните детайли, ето кратък фотоанализ:
1) Kaufland е огромен магазин, т. нар. Kaufhaus. В него обикновено се пазарува стабилно, което налага използването на колички като тези пред и зад нашия човек. Той обаче видимо е влязъл за една бир'шка.
2) Последната, здраво стисната за гърлото, е Oettinger, за онагледяването на чието качество давам следния пример: "Ама те ще умрат!" беше отговорът, който получих от приятел, работещ в магазина, на въпроса, дали да не избера тази марка за касата бира, която бях обещал на едни хора. Личен опит с нея нямам (а и той явно би бил еднократен), но е сред най-евтините available.
3) Трагикомичната картинка допълват съсипаните кецове на индивида с надпис "Deutschland" и малък трикольор отпред.

2 коментара:

  1. Е, добре, това трябва ли да ме притеснява, след като последния път от Лидл-а чаках на опашката с 1 бутилка водка в едната ръка и 1 кутия сок в другата?

    ОтговорИзтриване
  2. Но предполагам, че нито водката е била Goroff, нито сокът - Emig. Пък и айде, теб те знам (или знам ли?), че няма да седнеш на стълбите пред гарата и да се отрежеш. А той ще.
    Тукашния Lidl не съм го виждал, ама мисля, че те са по-малки, така че да не изглеждаш смешно само с един артикул в ръка, бил той и алкохол.
    В Aldi обаче станах свидетел, как две англичанки зад мен купиха точно твоята комбинация, при което нямаше как да не се ухиля злобно :-P

    ОтговорИзтриване