петък, април 21, 2006

За Мерджанов и някои неща

Преди време Фолка ме светна за ей тая статийка в Уикипедия и цитатите към нея. Смях не е като да не падна. Днес разбирам, че на някой си Wankata му е виснала чурката от това ентри, понеже авторът му съсипвал реномето на това издание. (Link.)
И как точно го съсипва бе, Нкванквич? В текста няма нищо невярно (дори само обемът не го позволява), а щом Жоро-Би е удостоен с присъствие в енциклопедията, че Марго-Ем ли няма да е. Сега, щеше да е грозно например да се обяснява произхода на израз като "вахарш пиян", който, ако и да има своята обосновка, наистина би оронил защитавания от теб престиж. Вярно, че г-н Ангелов не е взел задачата достатъчно сериозно, но имайки честта да познавам и двама ви, ти предлагам, вместо да се цупиш, да му удариш едно рамо в допълването на информацията за тоя колоритен даскал.
Що се отнася до цитатите - ти кое точно му божествено просветление би цитирал? Туй, че като цар Мидас е превърнал всичките си реплики в бисери, ние не можем - а и не виждам защо бихме искали - да променим. Не е нужно да припомням, защо българите пишат седмицата зачеркната, как лудите взимат двойна дажба в кухнята и какво се случва на онзи, който вади пищов. Или?

2 коментара:

  1. Съдя само по това, което и ти виждаш.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/6/06 14:33

    Цак, радвам се, че чак сега го виждам, та не мога да се ядосам много. Ако ще си играете има уикисистеми свободни, купете си хостингче, направете wikigavra.org и пишете каквото си искате. А що се отнася за другите изцепки в енциклопедията - просто не съм ги видял. Ако ги бях видял и за тях щях да се погрижа да изчезнат.

    Що се отнася за старанието - нямах физическата възможност да напиша по-добра статия, но скоро възнамерявам да се поправя. Пак ще оскверня блога ти с коментар от мен, за да ти дам линкче към новата статия.

    Ясински, и аз те обичам, душко...

    ОтговорИзтриване