събота, юли 11, 2009

Банани с майонеза

"Ако ви болеше колкото ви мързеше, щяхте да сте мъртви", ни казваше в пети клас г-жа Димитрова по география и, доколкото зависи от мен, ситуацията днес изглежда по същия начин. Но пък с какво да ви занимая? Да кача 2-3-5 арт-фешън снимки с набичен контраст и безцелно съдържание -- сбъркали сте блога. С клипчетата пак тъй. А и стига, че публикувам почти ежедневно по някое във Фейсбук, което никой не гледа/слуша.

***

След като миналата събота с Кеча дружно опорочихме деня за размисъл, в ранния неделен следобед, след четири часа сън и още замаяни, цъфнахме пред посолството в Бон за изборите, където чакахме 2-3 часа, за да пуснем бюлетините си. Като цяло в краткия, но съдържателен уикенд успях да пия една бяла бира (4,20€!) на дюселдорфския бряг на Рейн, да зърна Dortmunder U и най-накрая да се запозная с Анчето на живо в старата немска столица -- последното, бидейки в дългосрочен план най-ценно. Нови знания:
  • В дортмундския регион червените човечета на светофара са две и светят едновременно. Заедно със зеленото, сигналите за пешеходеца стават общо три. Защо обаче е така, дори таксиметровият шофьор-металист не можа да ми обясни.
  • Най-краткият път от Нийдердолендорф (район на Кьонигсвинтер) до Бад Годесберг (район на Бон, където се намира българското дипломатическо бюро) е директно през Рейн -- с ферибот. 1,10€ за хора и 2 и нещо за МПС + водач.
  • Преоткрих за себе си слушането на музика по време на път. Не знам дали ви е известно, но доскоро изобщо не притежавах преносим mp3-плеър. Поток от картини през прозореца на вагона на фона на Cocoon Classics или залез над Koblenz Hbf, озвучен от Ги Борато. Няма такова нещо.

***

Практиката върви много тегаво и моментът, в който ще си бия камшика, стремително наближава. Аман. До Кьолн ли трябва да ида за читав стаж в рекламна агенция? Томас, който като бакалавър по машиностроене от седмица работи за 7(S) Engineering в Щутгарт, е в същата положение с разликата, че взима 30-40 бона годишно. Явно и това не е достатъчно, когато умираш от скука в офиса -- наесен го очакваме отново като студент в Триер.

***

Вчера най-сетне се записах за дебелия по социология. Дълбочината, на която ще ми влезе през октомври, зависи от това, колко от двата сборника на Йекел и двете папки с текстове ще успея да усвоя дотогава. Нормативът ми е 2,0.

***

Безвъзвратно се зарибих по Семейство Симпсън. Човекът-пчела ще ми докара инфаркт от смях. В 18:10 не смей да мърдаш от ProSieben.
Откакто ми изчезна немската програма, по австрийските и швейцарските версии на частните канали се сблъсквам и с чудесни тв реклами. Römerquelle e минералнa водa, Check Your Lovelife е платформа за самоконтрол относно СПИН.

***

Тоя винил ме подлуди. На Caminando не ми остава друго освен да се чекна с хавайски венец и пола от палмови листа, а Вилалобос буквално ме подтиква към свръхдоза!
Горещите имена са Tony Lionni (чут първо с Found A Place от поредицата на Berghain) и Aril Brikha (чут първо с Winter EP за Kompakt).

Епичното America на Dusty Kid пък е парчето за оптимистичен старт на деня.

5 коментара:

  1. :-) Сигурно Анчето е хубава на живо. Аз слушам extended версия на "America", цели 17 минути и 37 секунди... :-P

    ОтговорИзтриване
  2. Първо: аз ти слушам клипчетата в ФБ, в повечето случаи:)

    Второ: от миналата неделя се чудя, как деликатно да се изкуфам на света, че се видяхме с тебе:) и ето, че ме спаси! другия път обаче повече време и повече бира!

    и налягай социологията ейй!

    ОтговорИзтриване
  3. "а Вилалобос буквално ме подтиква към свръхдоза!"
    мухяхяххяхяхя! :D:D thumbs up и за Tony Lionni, ако не си чекни RA микса му, аз бях пристрастена :D

    ОтговорИзтриване
  4. misscocoon може да ти каже в какъв възторг бяхме, когато първи Loco Dice пусна "Caminando" (или по-известно за нас тогава като "Pra Dizer"), а на следващата вечер и Ricardo Villalobos изригна с Reboot. Или както казва мой приятел, "това беше едно незабравимо парти, което няма да забравим никога." Амин.

    ОтговорИзтриване
  5. Нененене, няма такъв пик просто! Аз съм чао!

    ОтговорИзтриване