петък, март 20, 2009

Undo

Човешкият стремеж към манипулация на времето датира от незапомнени времена и за добро или зло единствената му реализация до днес остава заключена между краищата на монитора. Последните, които се възползват от това, са Google Mail: от вчера в пощенската им кутия присъства опция Undo Send, която ти дава точно пет секунди да осуетиш изпращането на съобщение, за което си размислил.

Дали е заради правописна грешка, пропуск в съдържанието или защото всъщност не искаш да казваш на шефа, че е гъз, си е лично твоя работа.

Сещам се за един комикс с Фред Флинтстоун, който прекоси цял Бедрок, за да подмени гневното писмо, което беше пратил на тъща си -- с надеждата, че тя, трогната, ще му подари автомобил за рождения ден. Фред хвърча като финикиец и успя пред сами вратата й, а подаръкът се оказа пуловер.

4 коментара:

  1. това е супер интересно! не го знаех... и променя из основи начините да мислим за електронна комуникация уаааау :) ще разказваме с премрежен поглед някой ден на внуци и внучки и ко.

    ОтговорИзтриване
  2. Не е чак толкова революционно, но със сигурност може да е от полза. Интересно, дали и потребителите намират интервала от 5 секунди за адекватен.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. според мен това не е никак, ама никак оптимално, с 5/те секунди. мен ме шашна повече самата идея. не знам, до колко е революционна, ама бъзва философиите за времето хаха :)

    ОтговорИзтриване