неделя, април 19, 2009

Здравей, България

В Германия има много българи, но и в България не липсват германци. Едно семейство от последните ще представи следващият епизод на Goodbye Deutschland, документална поредица на VOX за немски изселници по света.

В случая стоматологът д-р Майер отпътува с дъщеря си за Варна, където му предстои да започне работа в клиника; по-късно към тях следва да се присъединят съпругата и синът му. С изключение на Майер старши, всички са виждали България само на картинка.

Според промо-текста с дежурните "една от най-бедните страни в Европа" и "висока престъпност" приключенията на Майерови започват още с търсенето на жилище.

Излъчването е във вторник -- за съжаление не разбрах дали следващия (21.04), или по-следващия (28.04) -- от 20:15 немско / 21:15 българско време. Ще гледам с интерес, особено заради града.

6 коментара:

  1. Goodbye Deutschland доколкото си спомням проследява няколко фамилии паралелно, т.е. и този вторник, и следващия би трябвало да има за 'варненици'...

    ОтговорИзтриване
  2. Вярно, сега го открих в програмата на tvtv.de.

    ОтговорИзтриване
  3. Първата част вече мина, хванах я случайно миналия вторник. Забавно и стряскащо, мило и родно :-)

    ОтговорИзтриване
  4. А така... В три издания ли ги разтеглят тия истории?!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер, че сподели. Иначе нямаше да видя Роси барабар с Василев и Крак-Мак. Ще видим дали другата седмица ще си спомня да гледам... Изключително ме вълнува как се пътува 3 дни от Долна Саксония до Варна :)

    ОтговорИзтриване
  6. А как се пътува два дни от Заарланд до Варна, вълнува ли те? Щото това мога още сега да го разкажа :-D

    ОтговорИзтриване