сряда, април 16, 2008

Ден в мензата

(Причината да не постна следващото по-рано е, че всеки път, когато си пусках филмчето, огладнявах и отивах да ям.)

Уни Триер пак е напред.

От близо месец любимата менза Tarforst се перчи с любопитно PR-клипче, в което нагледно обяснява, как се готви ежедневно за 3000 изгладнели академици в кампуса.

Въпреки масово технизирания процес на обработка и приготовление, усилието на работещите там хора заслужава овации.

Обърни внимание на момента с контролните проби, които се взимат от всяко ястие или беленето на зеленчуците, което се извършва ръчно.

При цена 2,25 евро (а доскоро дори 1,95) за пълно меню, включващо супа, основно ястие, гарнитура, салата и десерт, които с редки изключения са и супер вкусни, студентите на Триер са едни от най-добре обгрижваните в страната.

5 коментара:

  1. Анонимен16/4/08 19:39

    Има ли изгледи да минете на Bachelor/Master скоро? След като така ви хранят, как ли ви учат...

    ОтговорИзтриване
  2. Повечето специалности вече преминаха.

    Въпросът, надявам се, не беше ироничен :-)

    ОтговорИзтриване
  3. А ще поправят ли скоро това, че водоснабдителната система на "града" зависи пряко от активността на фонтана в центъра? :D.

    ОтговорИзтриване
  4. Не си много интелигентен, а, куре :-D

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/4/08 18:57

    брех, готино, ако има подобен филм за тукашните столове ще е някаква трагикомедия,само дето никой няма да позволи да снимат в кухните. Не че се оплаквам де, за 2 лв си хапвам предоволно, само дето вкусовите качества често са под въпрос:Д

    ОтговорИзтриване