петък, август 14, 2009

Heil Johannes!

Лятото още държи фронта и народът продължава да отлепя я за Бургас, я за Мамая, я за някоя по-закътана плажно-електронна дестинация. В студентския град на брега на Мозел обаче сезонът е традиционно зле -- мокър откъм атмосферни и сух откъм дискотечни условия. Въпреки че единствената му връзка с вода и пясък е пиратската концепция на плаката, на 05.09. предстои обещаващо парти с Johannes Heil.



Несъмнено сред ветераните на немската сцена, Хайл има внушителна дискография зад гърба си, включваща и редица продукции/копродукции (ярък пример е култовият Contact на Sven Väth). Името му традиционно се свързва с относително бързо електро-техно, каквото предлагат нещата му за Kanzleramt, Klang Elektronik и Datapunk. В този стил е ремиксът му на любимото ми Disco Rout на Legowelt, който излезе още навремето заедно с оригинала за Cocoon. Въпреки това, изричното обявяване на участието му под шапката на Cocoon най-малкото заблуждава, при положение че директните му продукции за лейбъла се свеждат до две парчета от азбучните компилации.

С основания през 2007 Metatron Recordings Йоханес Хайл прави остър завой към модерната минималистична магистрала, по която засега се движи доста стабилно. Faith и Erdbeerfeld са 12-минутни колаборации (съответно с Christian Pass и Extrawelt) с добро развитие и завладяваща атмосфера, а Aum за дъщерния Metatron House Division беше абсолютният ми хит за миналото лято. Накратко: очаквам с нетърпение.

1 коментар: