неделя, март 02, 2008

Американски голи радиатори

American Gladiators е популярно телевизионно шоу от началото на 90-те, за което научих от немските си колеги. В Германия е било не по-малко култово и, въпреки че стартът на новото му издание през януари 2008 не изглеждаше да ги вълнува чак толкова, изгледах първата серия от сезона.

Идеята е следната: срещу 6 жени и 6 мъже, избрани по обща физическа издръжливост и наречени гладиатори, застават 26 претенденти, също разделени по пол. Мъжете се състезават срещу мъже-гладиатори, жените - срещу жени. Кандидатите също не изглежда да са от кол и въже, но пък един от първите беше хилаво китайче с очила и забавното име Molivann.
Дисциплините са нещо като pimp-my-Патиланци; не са много, но са интересни. На моменти -- отчасти и заради облеклото -- напомнят Unreal Tournament. Варират между ръгби-баскетбол, ходене по мост с препятствия, висене на халки, борба-балансиране върху платформа, (сочения за най-култов) бой с гигантски клечки за уши и др.
Отделните сблъсъци са винаги 1 претендент срещу 1 или няколко гладиатора, но същинското съревнование е между самите претенденти, които печелят точки.
Крайният победител от двама претендента се определя на така наречения Елиминатор: състезателен многобой за време.

Водещи са Хълк Хоган и дъщерята на Мохамед Али -- Лейла. Внимание заслужават както разнообразната мотивация на участниците, така и имиджът (във всеки смисъл) на гладиаторите. По мое мнение най-много женственост, доколкото може да се говори за такава, притежава Crush.

6 коментара:

  1. Ебаси гадните мутанти са тия гладиатори! Ако има фабула като в кеча може и да е интересено, иначе надали.
    А Venom e като проститутка :D

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Форматът е такъв, че историята се изчерпва с личния живот на претендентите. Кечът в този смисъл е по-интересен.

    Според мен Hellga е най-скандална. На сайта пише, че си е оставила рогатия шлем на кораба :lol:

    ОтговорИзтриване
  4. Хаха, тва е дето го пародираха в Смотаняци 2, нали? :) Егати, произволна от тия женки може да ме сгъне на две - каква химия, какво чудо =]

    ОтговорИзтриване
  5. Вярно, едва сега осъзнавам, че са се подигравали с предаването.

    Aма Crush да те сгъне пó бива или? ;-)

    ОтговорИзтриване
  6. Мда, най ще е приятно май тя да ме Crush-не насаме, хаха ;D

    ОтговорИзтриване