петък, февруари 08, 2008

Секс с гърци*

Оргазъм Ротердамски е шегичка тип девети клас. Дали обаче не е наистина подходящо наименование за европейската програмата за обмен на студенти, кръстена на холандския мислител?

Наскоро изразено от познат мнение по въпроса защитаваше именно тая теза на базата на личен опит: за много студенти главна цел на участието е обменът не на интеркултурни познания, а на телесни флуиди.

Едва ли щях да го спомена, ако днес в автобуса сам не бях станал свидетел на разговор между три млади дами. Едната от тях, за която се разбра, че е от Испания, гордо обяви успеха си в необвързващия секс на немска земя, докато друга с известно съжаление отвърна, че още не й е излязъл късметът. Личеше си обаче, че никак не се съмнява скоро да я сполети. Друга(та) тема на разговора бяха партитата, но и те разбира се -- неразривно свързани с първото.

Критика към тая практика не мога да отправя, да не кажа обратното, хаха. Само ми става забавно, като се замисля за колегите-германци в Гърция, Франция, Швеция...

*Заглавието е взето от тук.

5 коментара:

  1. Анонимен10/2/08 15:03

    Бе мани ги тия еразмуси!

    Greets from Bologna!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/08 16:23

    Испанците и от двата пола са най-големите безделници. Всеки знае, че те в унито стъпват по изключение, а защо идват също всеки знае. Като погледнеш закъде се редят 90% от немците по еразмус... Испания. На това му викам мейнстрийм.

    ОтговорИзтриване
  3. я! първият човек, който изтрайва разговор между испанки в автобуса, че и ги слуша!

    ОтговорИзтриване
  4. Социологът да бди е обречен.

    ОтговорИзтриване