събота, януари 26, 2008

Полезни съвети

"16. Поддържането на съдовете чисти подобрява хигиената в дома, а подреждането им доставя естетическо удоволствие."


Саралиев, Петър (1984): Готварска книга за мъже. София. С. 15.

8 коментара:

  1. Лол! Чистенето...да, напоследък все повече ме дразнят мръсните чинии и ги мия редовно, но подреждането - бая хаос е в шкафа ми. :).

    ОтговорИзтриване
  2. Подреждането, мисля, е специфично женска територия :) Нерационална дейност, местене от едно място на друго, напълно неразбираемо за мен и носещо явно удоволетворение на жената.

    ОтговорИзтриване
  3. хехе, таз книга явно е доста силна! :))

    ОтговорИзтриване
  4. Чинии се мият само в спешни случаи ;) Да се чете: сам съм вкъщи, всички чинии са накиснати от снощен купон с гости и няма в какво да си сипя ;D

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/08 18:25

    брей, какво влияние оказа този текст върху мъжката част - фурор :D

    ОтговорИзтриване
  6. Брей, невиждан трус с тоя цитат...

    Върти ми се в главата едно "по едно място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си", но го цитирам с известна предпазливост, защото не помня автора. В тоя случай подреждането съвсем не е ирационална дейност, а представлява оптимално нагаждане на средата към нуждите на индивида.

    Между другото, в една малка бележка още преди предговора, пише, че "[к]нигата ще заинтересува не само мъжете, но и съвременните жени домакини, на които е скъпо свободното време".

    По въпроса за миенето: имаше една стратегия да не миеш нищо, а само да ядеш съпоставимо по състав ястие в "изцапаната" от предното чиния. Така например може да имаш 3-4 чинии за един предполагаемо беден кулинарен спектър :-D

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/08 14:44

    Петър е не-кой-да-е, а Саралиев. покъртителна е тази книга..що на почит се радва в моето семейство, култ едва ли не.

    ОтговорИзтриване