понеделник, юли 16, 2007

Saudi Macedonia

Сега, ако си предубеден и озлобен от антибългарските гласове отвъд западната граница, тоя принт сигурно само ще налее масло в огъня.
Както виждаш, това вече се е случило при един от регистрираните потребители на сайта.

Ако не си - вземи, предубеди се, щото национални флагове дал бог, обаче от македонския криейтив на New Moment тънко са съ(е)шили българския с този на Саудитска Арабия. И докато другите mashups за кампанията визуализират адекватно иначе не особено блестящата (че и вероятно крадена от McCann Erickson за Berlitz) идея за представяне на международната gsm-свързаност, въпросната комбинация е обидна. Не става дума за обида като случая, когато на Атака им виснаха чурките, понеже Камелия се уви в националния трибагреник. Просто мотото на близкоизточното кралство, което е и представящият флага му елемент в микса, общо взето гласи, че няма друг бог освен Аллах и Мохамед е неговия пророк. Ха.

От гледна точка на хералдиката и приемайки, че се държи на Саудитска Арабия, е можело да бъде избрана примерно Литва. И те имат зеленичко в средата, ама тях не са ги шибали пет века чалматите. При обратната - и по-вероятна - зависимост гербът на Португалия между зеленото и червеното ни би бил една приемлива опция.

Докато Argentinian Kingdom е просто тъпо, Bulgarabia е все едно да сложиш фес на Левски. Да, носил е, - за да не го познаят.

2 коментара:

  1. Те макетата са си прост народ по рождение. И гледат постоянно за какво да се хванат, за да са с/у нас. Азиатски произход и тем подобни глупости. От тук следва, че те са същите, тъй като са българи. Ай ше им...

    ОтговорИзтриване
  2. рядко ме избива на агресия...ама като го видях тфа примитвно опитче за креативна провокация и нещо ми стана криво, при положение, че тез национални пориви са ми силно притъпени. да си барат идентичноста макетата и тва е

    ОтговорИзтриване