петък, март 23, 2007

Невидима заплаха

Когато вчера полицайката зад ъгъла ме спря, казвайки, че не мога да продължа, защото улицата е отцепена, оправдах минаването си с факта, че живея на въпросната.
По-късно единият ми съквартирант каза, че е заради бомба в болницата. Тя е на същата улица.

Преди малко същият влезе със зловеща усмивка в стаята ми, за да ми извести, че на 25.3., неделя, между 8 и 11 часа, трябва да бъдем извън жилището - както всички останали живущи в периметър от 500m около болницата. Бележката е долу: не терористична заплаха, а тристакилограмов авиационен снаряд от втората световна война е предизвикал взетите вчера мерки. В посочения часови интервал трябва да бъде извършено обезвреждането му.
Как се е стигнало до откритието, не зная; локацията е повече от иронична, но както Мечето каза, поне нямаше да отидат здрави хора.

Проблемът за мен остава да си намеря занимание извън дома в това ТАКАПРЕКРАСНОИЗБРАНОВРЕМЕМАЙКАВИДАЕБА, още повече, че в нощта преди това преминаваме към летния режим. Така изпитанието се ъпгрейдва до оползотворяване на три астрономически часа в най-почивния ден на света, в които навън е студено, всичко в града е затворено, по улиците се търкалят ония бодливи кълба от уестърните, а на мен ми се спи като между 7 и 10.

И после - ами ако се прибера само за да заваря останките от къщата, пушещи като Антимовския хан? Не съм Сенди и Кирстен Коен, все пак... Ама ни единия!

4 коментара:

  1. Аз бих отишъл на кино. :). Или на фитнес. Ех, много неща бих направил, ако насила ме накарат да изляза от нас във време, когато иначе бих се чесал ай няма да казвам къде.

    ОтговорИзтриване
  2. Май ще се вдигна до унито аз, да си довърша проклетото домашно. Киното инак не е лоша идея.

    Между другото се сетих, че утрешната неделя е отворена за магазините. Така де - магазините са отворени за клиенти :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/3/07 23:11

    как свърши цялото нещо?

    ОтговорИзтриване
  4. ..бродих три часа из пустия град.

    Магазините отваряли в един на обед, киното - и то. Една дюнерджийица нямаше отворена, само гадните пекарни. Накрая се проснах на една пейка, а като стана 11, се прибрах да си отспя.
    Бях легнал в 5:30.

    ОтговорИзтриване