петък, февруари 23, 2007

Парник

Стаята ми е малка. Да не кажа, че е кашон парти с неприлично скосен таван. Аз си я харесвам де, но идеята е следната: на стената под прозореца стои отоплителното тяло от парното, към чиито услуги тази "зима" рядко прибягвам, но ей така, вечер, като изпитам нужда от домашен уют, го завъртам на 2. По това време на денонощието навън вече е пълен мрак, а аз седя със слушалки пред компютъра, без да съм светнал лампата.
Обикновено когато си лягам, спирам парното и осветлението. В случаи като горния мога да направя само първото. И го правя - на тъмно. Врътвам кранчето до откат и се покривам.
Схемата снощи явно не е проработила, защото едва ли не сънувах, как ме пекат като пилетата от Ям-Ям, само без картофките и чесновия сос. И как не - завъртял съм докрай, но в грешната посока. Термометър нямам, но крайната степен е 5...

(Отварям прозореца.)

2 коментара:

  1. Анонимен23/2/07 23:59

    Е ти нямаш право да се накажеш така. Аз скоро бях размишлявал над думата Радиатор... правилно са му сложили същия корен като Радиация. :D

    ОтговорИзтриване
  2. Кааак няя го пускаш ве. Тук в общежитията, тъй като парното влиза в наема и се бичи до дупка, а ако стане много топло се отваря прозореца, но парното не се спира. :D.

    ОтговорИзтриване